Al enige maanden maakten we Ine en Anke nieuwsgierig met betrekking tot het gezamelijke kado voor hun verjaardag. Het leek Joyce en mij leuk om een etentje te organiseren bij ons thuis. Niet dat Joyce dan een aantal gangen zou gaan koken, maar dat we een kok aan huis zouden regelen.
Na wat onderzoek op internet kwamen we uit bij de kok Thi-Yong Chen van de site http://kokaanhuis.net. Ons oog viel op het smulmenu in combinatie met een wijn arrangement. Na wat op en neer mailen kwamen wij tot het volgende menu waar ik een menu kaartje van gemaakt heb:
Hoe leuk is het dan om de presentatie van de verrassing zo lang mogelijk uit te stellen… ja dat is prachtig.
We hebben Ine, Anke en Dick verzocht om zich netjes aan te kleden. Gelijk denken ze aan een dinnershow of misschien een voorstelling in Carré. Steeds moeten we hun suggesties lachend ontkennen. Ze hebben geen idee!
Op 2 juli is het zover. Om 17:30 uur haal ik Anke op in Kortenhoef en we rijden door naar Hilversum waar ik m’n moeder en Dick ophaal. Onderweg in de auto belt Joyce om te zeggen dat we niet bij ons achter kunnen parkeren. Thi en zijn vrouw Lenie hebben daar namelijk al geparkeerd met een auto waar overduidelijk KOK AAN HUIS op staat. Dus nee… dat is geen goed plan. We hebben vooraf bedacht dat we eerst naar de wijnbar gaan, om de moeders nog even in het ongewisse te laten en zodat de kok het voorgerecht kan bereiden. Zo gezegd zo gedaan, ik zet de gasten bij de Biersteeg uit de auto en parkeer zelf bij ons achter.
Thuis heeft Joyce de tafel gedekt, het ziet er prachtig uit allemaal. Ik maak kennis met Thi en Lenie. Joyce, Lone en ik lopen ook naar de wijnbar en doen om de nieuwsgierigheid nog meer op te krikken een gezellig drankje. Natuurlijk kunnen we ze nog niet veel vertellen. Nadat het drankje op is lopen we weer richting huis. De moeders vermoeden nog helemaal niets. We hebben ze wijsgemaakt dat we thuis op de taxi moeten wachten die ons naar onze bestemming moet brengen en dat we Lone nog even naar de buurtjes moeten brengen, die gaan oppassen. Hahahah, helemaal niets van waar natuurlijk. Thuis aangekomen staat de voorpui open en de hele voortuin staat vol met spullen. Mooi om de verbaasde gezichten te zien! We vertellen wat de bedoeling is en ze vinden het fantastisch uiteraard!
Thi doet zijn verhaal en vertelt de dames dat zij een mini kook workshop krijgen vanwege hun verjaardag. Zij gaan samen het dessert maken: tiramisu. Na een korte uitleg gaan ze lekker aan de gang met de mixer, Italiaanse amaretto koekjes en vanillesuiker. Na ongeveer een half uurtje is het klaar en gaat het voor het beste resultaat de koelkast in. Hierna gaan we aan tafel zitten en begint het genieten van het diner.
Het voorgerecht is heerlijk en bovenal geen kleine porties. We smullen van de eerste gang van het smulmenu. Het is ook prachtig opgemaakt op de borden. Iedereen geniet van de eendenborst, de carpaccio en de tonijn met een lekker wit wijntje erbij. Hierna kunnen we even even lucht maken met de spoom. Het hoofdgerecht is ook klasse. Het smaakt voortreffelijk allemaal, de parelhoender, de zeewolf en de entrecote. Het is veel, zelfs voor Dick. Hij moet op een gegeven moment ook passen, anders kan het toetje er niet meer bij. Het dessert is eveneens niet te versmaden, vooral de door onze moeders gemaakte tiramisu is natuurlijk top! Het dessert wordt op ons eigen servies geserveerd, zodat Thi en Lenie niet op ons hoeven te wachten, want hun taak zit erop. Wel over nagedacht!
We hebben geweldig gegeten en de wijnen pasten er perfect bij. We nemen afscheid van Thi en Lenie en tafelen nog gezellig na. Na afloop worden onze gasten keurig met taxichauffeur Fred naar huis gebracht en is de avond compleet. Het was een geslaagde verrassing voor onze moedertjes.
Groet, Bastiaan.