Home

Drie Dorpenloop 2013

De DrieDorpenloop rondom Kortenhoef. Altijd een leuke loop zo ook weer dit jaar. Na een goede tijd bij de Spieren voor Spierenrun in Hilversum had ik wel redelijk hoge verwachtingen met betrekking tot mijn tijd voor de DrieDorpenloop dit jaar. Vorig jaar een PR gelopen met 1:04:15 maar toen was ik lang niet zo fit als nu. Ik zou dit jaar zo maar eens in de buurt kunnen komen van de 1:00 uur. Daar ga ik in ieder geval wel voor.

Net als met de Spieren voor Spierenrun wordt het georganiseerd door DeLorentz. We verzamelen weer bij André en Carmen en vertrekken van hun uit gezamenlijk richting Kortenhoef. Allemaal netjes in het nieuwe paarse shirt dat we gekregen hebben bij de run in Hilversum. We zijn maar liefst met veertien lopers. Weer een hele goede opkomst van een ICT bedrijf. ICT-ers staan er normaal gesproken niet bekend om actief/sportief te zijn.

Om 13:00 uur is de start. Het weer is prima. Het zonnetje is misschien iets te krachtig maar daar heb ik onderweg weinig last van. Het eerste stuk, dat twee keer door Kortenhoef gaat is druk en daar moet je gewoon rustig lopen. Beetje op tempo komen. Als we dan richting Ankeveen gaan wordt het rustiger en kun je je eigen tempo goed lopen.

De buurjongen van André en Carmen is de enige die me tijdens de start gepasseerd is. Hij kan ook aardig goed lopen en we hadden een vergelijkbare tijd in Hilversum. Ik houd hem in de gaten en probeer langzaam dichtbij te komen. Dat lukt me aardig en ik weet hem op ongeveer 6 kilometer te passeren. Achteraf blijkt dat hij zich niet goed voelde en zelfs stukken heeft gewandeld. Ik houd de snelheid goed vast en weet zelfs na 10 kilometer te versnellen. Mijn tijd op de 10 kilometer zet ik ook scherper want ik passeer het bord op 47:48. Als ik er bijna ben zie ik dat ik bijna op 58 minuten zit. Ik wil onder de 58 minuten komen en zet nog een keer aan voor die bekende eindsprint. Vol gas over de finish maar helaas niet onder de 58 minuten. Ik kom met 58:03 als eerste loper van DeLorentz binnen en verbeter dus mijn tijd van vorig jaar met ruim zes minuten. Dan heb ik dus 30 seconden per kilometer sneller gelopen. Dat is echt heel goed. Wow wat een tijd. Bij de finish staan Joyce, Lone, Anke en Bert mij aan te moedigen en er worden foto's gemaakt. Ook de aanmoedigers van DeLorentz schreeuwen me door de laatste meters.

Drie Dorpenloop 2013 1

Op de woensdag na mijn top prestatie is het weer gewoon tijd om mijn schema op te pakken ter voorbereiding van de marathon in oktober. Er staat 20 kilometer op het programma. Het gaat niet al te best en stop een paar keer om te wandelen. De dag erna begint de ellende. Onder mijn voet heb ik last. Een pijnlijke irritante prikkel. Na wat zoekwerk kom ik erachter dat ik peesplaatontsteking ook wel hielspoor genaamd heb. Dit kan wel maanden duren en dat kan ik in aanloop naar de marathon natuurlijk echt niet gebruiken.
Ik ga direct aan de gang met oefeningen en koop een Strassburg Sock. Deze sok draag je 's nachts. Het is een lange sok die via een lang stuk klittenband van teen naar knie de kuit, achillespees en peesplaat oprekt, waarmee de voet 's nachts in een gehaakte positie wordt gedwongen. Hierdoor wordt een lichte rek op de peesplaat uitgeoefend, wat voorkomt dat deze verkort en verkleving van peesweefsel optreedt. Ook wordt vorming van kalkweefsel tegengaan, dit ontstaat namelijk vooral als de voet langdurig in ontspannen positie verkeerd. Het is echt wennen om hiermee te slapen en de eerste nachten word ik er ook wakker van. Maar na drie nachten voel ik verlichting van de pijn en heb ik er minder last van. Ook koel ik de gevoelige plek regelmatig met ijs.
Het hardlopen heeft tijdelijk plaats gemaakt voor fietsen. Mijn conditie blijft hierdoor op peil maar ik hoop zo snel mogelijk weer lekker te kunnen lopen. Met een nieuw paar schoenen moet dit goed komen. Ondertusssen ben ik bij het Orec geweest voor fysio. Voor zo ver ze het op het eerste gezicht kon beoordelen valt het mee. Ik schreeuw niet van de pijn tijdens het lopen maar de pees is wel ontstoken waarschijnlijk. Donderdag een vervolg afspraak met een podoloog. To be continued....

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets