Home

Joost op de Elliptigo

Afgelopen zaterdag een mooie dag gehad in Capelle en omgeving. Met Joost had ik afgesproken om een lekker dagje te gaan fietsen en geocachen.
Mijn collega Kees stuurde me voorafgaand aan de afspraak met Joost een mailtje over een Elliptigo. Dit is een crosstrainer op wielen. Het benadert de hardloop beweging en heeft ook wel iets van fietsen weg. Cool! Gaaf apparaat denk ik na het zien van de filmpjes op de site. Ik neem contact op met Health Center MyMove in Krimpen aan den IJssel om voor zaterdag de 16e twee van deze Elliptigo's te reserveren.

We vertrekken zaterdag rond 08:30 vanuit Hilversum richting Krimpen aan den IJssel. Daar aangekomen staan de Elliptigo's voor ons klaar. We hebben de beschikking over een 3C en een 8S. Het verschil tussen beide modellen is het aantal versnellingen en de afmontage van de onderdelen. De aankoopprijs is echt schrikbarend. Voor de 3C betaal je € 1799,- en voor de 8S € 2499,-. Dit is nog exclusief montage en verzendkosten. Voor een dagje huur valt het gelukkig wel mee!

<a href=Bastiaan Elliptigo" />

Onze eerste serie Geocaches ligt in Capelle aan de IJssel. We stellen de GPS in en gaan onze eerste meters maken op de Elliptigo. In het begin is het wat onwennig. Hoe je er op moet staan en hoe je er snelheid mee moet maken heb je gauw in de gaten. We proberen wat wegen te vinden zodat we flink meters kunnen maken. We komen al snel tot de conclusie dat dit bijzonder gaaf is. Heel apart vervoersmiddel. Ik kan me goed voorstellen dat mensen die terug komen van een blessure hier goed mee uit de voeten kunnen. Voor mensen die om welke reden dan ook niet meer mogen/kunnen hardlopen is het ook een ideaal alternatief. De belasting op je spieren en gewrichten is minimaal terwijl het toch best inspannend is. Het zweet staat binnen de kortste keren op mijn hoofd en rug. Onderweg heb je heel veel bekijks. Wielrenners, wandelaars, hardlopers en mensen in de auto kijken op als je langs komt. Het is ook een niet alledaags vervoersmiddel! Haha.

Als we de eerste serie geocaches succesvol hebben afgerond gaan we richting Rotterdam. Dat is een lekker lang stuk. Full speed scheuren we over de weg. We worden steeds enthousiaster over de Elliptigo. Na de lunch beginnen we aan de tweede serie geocaches bij het bedrijventerrein Rivium. Ondanks dat er veel regen voorspeld was hebben we de hele dag geluk. Het is prima weer om buiten te zijn en het zonnetje komt ook af en toe te voorschijn. Binnen de kortste keren hebben we met wat geluk ook de tweede serie gelogd. Goed nieuws want dan kunnen we weer wat kilomters maken met de Elliptigo. We genieten er echt van en zijn allebei super enthousiast. We zijn overtuigd van deze cross/loop/fiets combinatie en zijn zeker van plan om er nog eens één te huren. We maken nog wat foto's en filmpjes en bellen dan de eigenaar om ze terug te brengen.

Wat een geweldige top dag hebben we gehad en wat is de Elliptigo een mooi fitness monster. Als hij niet zo ontzettend duur was geweest had ik zeker een aanschaf overwogen. Volgende keer maar weer huren!

Groet, Bastiaan

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen