Home

7 heuvelenloop 2010
Na mijn halve marathon van een maandje geleden heb ik weer licht last van mijn lopersknie gekregen. Dezelfde oefeningen die ik vorig jaar bij de fysiotherapie gedaan heb, ben ik nu thuis gaan doen. Elke dag trouw op de trap keurig mijn knie en spieren om de knie verstevigd. Ook liep ik voorzichtig elke week een paar keer kort door het bos bij Anna's Hoeve. Maximaal een minuut of 40. Na heel wat Google speurwerk ben ik weer een hoop wijzer op het gebied van deze blessure. Ik slik nu glucosamine-chondroïtine-MSM pillen. Glucosamine en chondroïtine zijn belangrijke bouwstoffen. Zij zorgen voor de aanmaak van kraakbeen en bindweefsel. Het behoud van gezond kraakbeen draagt er aan bij dat gewrichten soepel kunnen blijven bewegen. Glucosamine wordt door het lichaam aangemaakt, maar naarmate men ouder wordt, kan de eigen aanmaak van glucosamine veranderen. MSM is een natuurlijke bron van zwavel wat van belang is voor het behoud van gezond kraakbeen. Deze pillen zijn gewoon bij de Hema verkrijgbaar dit dat is simpel en gewoon voor iedereen te koop. Daarnaast heb ik op Amazon een CW-X loopbroek gekocht. Deze broeken bieden extra versteviging en ondersteuning voor diverse delen van het lichaam. Zo is er ondersteuning voor je rug, knie, achillespees en kuiten. Ik heb uiteraard een model aangeschaft dat extra ondersteuning biedt voor mijn knieën. Lopen met deze broek geeft mij het gevoel dat ik stabieler loop en dat minder belasting krijg op mijn knieën. Elke week na de halve marathon ging het iets beter. Pas twee weken voor de start van de 7 heuvelenloop in Nijmegen was ik ervan overtuigd dat ik deze loop ook echt wilde doen. Daarvoor twijvelde ik en voelde mijn knie niet goed aan.

7 heuvelenloop 2010

Zondag 21 november ging ik samen met mijn collega's van de KvK de 15 kilometer in de buurt van Nijmegen afleggen. Van Hilversum eerst met de trein naar Nijmegen. We komen ruim op tijd aan al hadden we dit niet verwacht. Door de grote chaos op Utrecht centraal reden veel treinen met vertraging. In Nijmegen aangekomen pakken we de shuttlebus richting het Gymnasoin. Hier gaan we ons in de KvK kleding hijsen en ons geestelijk voorbereiden op de start. Nadat we een teamfoto hebben gemaakt gaan we langzaam aan weer richting de bus om terug te gaan richting de start. Het is enorm druk. Overal waar je kijkt zie je hardlopers. Er gaan vandaag zo'n 25000 lopers van start in de kou van Nijmegen. Het weer is verder prachtig maar in een T-shirt met korte mouwen is het voor de start flink fris.

Ik loop samen met Ron en Johan. We zitten ongeveer gelijk qua eindtijd en is het wel zo leuk om samen te starten. Na door wat straten te zijn gekronkeld staan we in één keer bij de start. Je ziet de matten met tijdregistratie niet echt aankomen. Ik weet nog net op tijd de stopwatch op mijn horloge aan te zetten. De eerste vijf kilometer kijk ik een beetje de kat uit de boom en loop bewust langzaam. Even kijken hoe de knie aanvoelt en hoe ik de heuvels verteer voor de eerste keer. Onder de boog van de vijf kilomter ben ik genoeg opgewarmd en begin iets meer tempo te lopen.

Het lopen over de heuvels gaat me goed af. Omhoog vanzelfsprekend iets trager maar naar beneden kan je én vaart maken én je spieren rust geven en dus compenseren. Ik heb het gevoel dat ik naar beneden vlieg. Het laatste stuk dat bekend staat dat het voornamelijk naar beneden loopt, loop ik een lekker tempo. Ik bouw eindelijk eens een keer een loop goed op. Heel netjes ga ik steeds een stukje harder lopen en wat nog belangrijker is: "Ik kom niet helemaal afgepeigerd over de finish". Ik voel wel dat ik een lekker stukje gelopen heb maar heb niet echt ergens last van. De vijfde en tevens laatste loop voor dit jaar zit erop. Er zijn geen concrete plannen voor volgend jaar maar mocht het mogelijk zijn dan doe ik deze zeker weer. KvK bedankt voor de organisatie!!!

0 - 5 kilometer 0:31:41 (9,5 KM/UUR gemiddeld)
5 - 10 kilometer 0:58:51 (27:10) ( 11 KM/UUR gemiddeld)
10 - 15 kilometer 1:25:09 (26:18) ( 11,4 KM/UUR gemiddeld)

Finish 1:25:09
Gemiddeld: 10,6 KM/UUR gemiddeld

Teamfoto KvK:

Teamfoto 7 heuvelen 2010 KvK

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen