Home

 

Tourtocht Rotterdam 2010

Via KvK Rotterdam kwam het initiatief om met een tourtocht mee te doen. Dit jaar vertrekt de Tour de France namelijk uit Rotterdam. Naar aanleiding hiervan worden diverse tochten georganiseerd. Je kon kiezen tussen 95 en 140 kilometer. In kleding van de KvK fietsen met een sponsering leek me wel wat. Samen met mijn collega Kees schrijven we ons in voor de tocht van 95 kilometer. Dit gaan we dan doen op onze mountainbike. Is dat verstandig?? We zullen zien.
KvK Stand @ Tourtocht Rotterdam

Zaterdag 3 juli 2010 vindt de proloog van de Tour de France plaats in Rotterdam. Onze tourtocht start op diezelfde dag bij het terrein van de Greenery in Barendrecht. Om 08:30 uur verzamelen en dan om 09:00 uur van start. Ik ben ruim op tijd en parkeer mijn auto langs de weg. Het terrein van de Greenery ligt 3 kilometer verderop. Fiets uitladen, spullen pakken, helm op en gaan. Aangekomen zie ik gelijk de stand staan van de KvK. Kees is al aanwezig. Joop Zoetemelk houdt aan het begin een praatje. Leuk om de Tourwinnaar van 1980 een keer gezien te hebben. Na een koek gaan we met z'n allen op de foto en vervolgens begint de tocht.
Joop Zoetemelk @ Tourtocht Rotterdam

Zestig fietsers in een KvK teneu gaan van start. Het grootste gedeelte, ik denk zo'n 58 van de groep, rijdt op een racefiets. Twee dus op een mountainbike, dat zijn wij. Haha. In het begin haken we aan bij de groep van de KvK. Het is nog flink buffelen met onze mountainbike. Op kilometer 20 raak ik Kees ff kwijt. Zie hem de hele tijd rijden maar om bij hem te komen is toch lastig. Alleen rijden is velen malen zwaarder dan in de groep. Dat hoor je vaak in het verslag van de Tour maar heb dit nu ook aan de lijve ondervonden. Enige tijd later nadat Kees zich iets heeft terug laten zakken rijden we samen verder. Het eerste rust punt is na ongeveer 41 km. Deze is helaas van commerciele aard. Alleen het water is gratis. Ik vul mijn Camelback en bidon en we rijden weer verder. Niet veel daarna komen we een stop tegen die van de organisatie is. We pakken een Red Bull en wat fruit en stappen we op. Onderweg zijn we blij dat we niet de tocht van 140 km hebben gedaan. Dat was te veel van het goede geweest. Na vier uur komen we weer terug in Barendrecht. Dit was een heftige tocht. Bezweet en licht verbrand kom ik aan. Na wat gedronken te hebben haal ik het shirt op dat je van de organisatie krijgt. Nog twee repen eten en dan terug naar de auto. Ik vind dit een hele leuke ervaring en heb er echt van genoten. Goed geregeld KvK Rotterdam!
Bij de start van de Tourtocht Rotterdam

Route in Google Earth:

Die avond slaap ik met Joyce in Rotterdam. Ik rijd vanaf Barendrecht naar een parkeergarage dichtbij het hotel. Aangezien de proloog aan de gang is en het hele centrum is afgezet parkeer ik de auto met de mountainbike op de achterbank in een garage vier kilometer van het hotel af. Ik kon niet dichterbij komen. Als ik net de garage uit ben begint het zachtjes te regenen. Ik volg de weg langs het parcours van de proloog naar het hotel. Ons hotel bevindt zicht namelijk aan het parcours. Onderweg is het harder gaan regenen en ik kom als verzopen kat in mijn fietskleding aan bij hotel Pincoffs aan de Stieltjesstraat. "Wat komt u doen meneer?" wordt mij gevraagd bij binnenkomst. "Ik kom inchecken" zeg ik. Nadat ik mijn naam heb doorgegeven is het goed. Ze dachten waarschijnlijk aan een verdwaalde verstrooide wielrenner die komt schuilen voor de regen. Haha. Nadat ik een rondleiding in de kamer heb gekregen hang ik al m'n natte kleding op en ga lekker in een badjas van Egyptisch katoen op bed Argentinië - Duitsland kijken. Nadat Duitsland de vloer met Argentinië heeft aangeveegd haal ik Joyce op bij station Blaak. We lopen langs het parcours van de proloog naar het hotel. Na een snelle douche trek ik eindelijk droge kleren aan en gaan we het slot kijken van de proloog. Aan het einde komen alle kanshebbers voor de winst voorbij. We zien Contador, de gebroeders Schleck, Basso en Lance Armstrong waar ik een groot fan van ben. Cancellara wint de rit in 10 minuten precies. Gemiddeld ruim 53 KM/UUR. Grote klasse.

Robert Gesink

Robert Gesink proloog Rotterdam

Denis Menchov

Denis Menchov proloog Rotterdam

Lance Armstrong

Lance Armstrong proloog Rotterdam

Alberto Contador

Alberto Contador proloog Rotterdam

Als het afgelopen is gaan we een hapje eten en daarna terug naar de kamer. Ik ben moe en we gaan morgen vroeg op om aan de start te staan van de 1e etappe van Rotterdam naar Brussel. We kijken nog wat voetbal en gaan dan lekker pitten. Wat een heerlijk bed is dit. Auping for better nights klopt wel! Het hele hotel is top.

Uit eten RotterdamUit eten Rotterdam

De volgende ochtend gaan we na een uitgebreid ontbijt naar de receptie en we checken uit. We lopen met onze koffer naar de Erasmusbrug.

Erasmsbrug op de achtergrond

Het hele circus komt daar voorbij. Politie, volgauto's, camera moters, alles erop en eraan. Mart Smeets staat op de brug zijn verhaal te doen voor de live uitzending van die dag. Live vanuit Rotterdam: Mart Smeets

Ik volg de Tour al geruime tijd maar nog nooit ben ik bij de start geweest. Leuk om te zien. Het peloton van ruim 200 wielrenners is binnen 30 seconden voorbij. Dat is snel! Gelukkig gisteren de renners stuk voor stuk voorbijzien komen.

Eerste etappe Tour de France 2010 RotterdamEerste etappe Tour de France 2010 Rotterdam Eerste etappe Tour de France 2010 Rotterdam

Nadat alles en iedereen uit het zicht verdwenden is lopen we op ons gemak naar de garage. Het is weer warm en het zweet loopt van ons hoofd. Na een uurtje rijden zijn we weer back home.

Top weekend gehad! Helemaal geweldig.

Groet, Bastiaan

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen