Home

Drie Dorpenloop Kortenhoef
Na de Hilversum City Run van afgelopen april duurt het altijd nog even voordat de Dam tot Damloop in zicht komt. Vandaar dat een wedstrrijd ertussen wel aardig is. Bijna op het laatste moment heb ik me ingeschrven voor de Drie Dorpenloop in Kortenhoef. Er was keus in diverse afstanden. Mijn keuze viel op de 12 KM. De 7 KM was net te weinig en de 21 KM net te veel.

Er werd mij gevraagd om voor Stichting Netra te lopen. Stichting Netra zet zich in voor mensen in Sri Lanka om door middel van kleine projecten te voorzien in de eerste levensbehoefte. Een goed initiatief. Er moesten dus ook sponsers komen maar zoals gezegd was het allemaal wat "last minute" werk. Annie, Joyce en ikzelf sponseren dan maar. Helaas niet heel veel sponsers maar beter iets dan niets.

De zondag van de loop ben ik ruim op tijd aanwezig. Ik denk alles bij me te hebben maar vergeet mijn chip voor de tijd registratie. Dat is dus niet zo handig. Snel haal ik mijn startnummer op en scheur terug naar huis. Ongeveer 20 minuten later ben ik weer terug. Krijg het shirt van Stichting Netra, kleed me om. Maak vervolgens met speldjes m'n startnummer vast op het shirt. De chip op m'n schoen en loop naar de start. Niet zo'n hele fijne voorbereiding want nog geen vijf minuten later klinkt het startschot.

Drie Dorpenloop Kortenhoef

Voor mijn tijd had ik me voorgenomen om onder de 65 minuten te komen. Dat zou dan weer 11 KM/UUR gemiddeld zijn en dat vind ik met het oog op m'n huidige training en conditie best aardig. Het is een warme klamme dag. Geen zon maar wel drukkend benauwd. Het begin is vrij rustig. Lekker tempo en niet snoeihard van start. Wat me gelijk al opvalt is dat de loop niet ontzettend commericieel is. De start vindt plaats samen met de lopers die de 7 KM en de 21 KM doen maar al heel snel heb je de ruimte. Niet de eerste vijf kilometer je langs alles en iedereen persen en bijna geen ruimte hebben om je voet neer te zetten. Als ik op 6 KM ben kijk ik eens op mijn horloge om te zien wat mijn tijd halverwege is. Dat is op dat moment keurig op schema. Iets sneller dan 11 KM gemiddeld. Onderweg pak ik elke keer water, iets wat ik normaal gesproken niet doe maar vanwege de warmte lijkt het me geen overbodige luxe. Het is een mooie route die je loopt. Gezellig door Ankeveen en 's Graveland. Op kilometer 10 heb ik nog wel wat over en zet nog iets aan. Door deze versnelling haal ik nog aardig wat mensen in. Het punt van 500 meter lijkt niet helemaal te kloppen en dat hoor ik achteraf van meer mensen. De laatste meters probeer ik nog een vrouw in te halen die me een aantal kilomters daarvoor voorbij was gegaan. Dit lukt me dan ook vlak voor de finish. Ik hoor Joyce en Anke wel gillen maar zie ze door deze actie niet. Uiteindelijk finish ik met een tijd van 1 uur 4 minuten en 23 seconden. Een gemiddelde van 11,2 waar ik tevreden mee ben.

Drie Dorpenloop Kortenhoef 2010

Dit is een hele leuke loop en heerlijk in de buurt. Voor volgend jaar ben ik er weer bij!!!!

Dit jaar staat nog de Dam to Damloop op het programma in september. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me ingeschreven voor de halve marathon van Amsterdam in oktober en als ik dat allemaal overleef zonder blessures dan loop ik ook weer de Maple Leaf cross waar ik vorig jaar zo'n teleurstellende tijd had.

Groet, Bastiaan

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen