Home

Podium Tour de France 2009

De Tour de France is helaas al weer afgelopen. De drie weken van dit sport evenement vlogen voorbij.

Grote winnaar is natuurlijk Alberto Contador. Deze man was zowel bergop als in de tijdritten niet te kloppen.

De wedstrijd in de wedstrijd waar veel over geschreven en gesproken is werd ook door Contador gewonnen. Wie de kopman binnen de Astana ploeg werd, was bij aanvang van de Tour nog niet bekend. Contador reed dan wel met nummer 21 en Lance Armstrong met nummer 22 maar dat was nog geen garantie. Een zevenvoudig Tourwinnaar schuif je niet zo maar aan de kant.

Verliezers zijn er natuurlijk ook. Op het podium van de Tour van vorig jaar stonden Carlos Sastre, Cadel Evens en Denis Menchov respectievelijk op plaats 1, 2 en 3. Natuurlijk verwacht men van het podium van vorig jaar vuurwerk maar zij zakten alle drie door het ijs. Zij zijn dit jaar terug te vinden op plaats 17, 30 en 51.

Ondanks dat Contador een geweldige Tour reed, kreeg hij diverse aanvallen te pareren. Met name de gebroeders Schleck wilden hem het vuur aan de schenen leggen. Dit is gewoon niet gelukt. De Spanjaard was bergop niet stuk te krijgen. Een sociale actie van hem was om op de Mont Ventoux, de laatste berg etappe, niet weg te rijden en de overwinning te pakken maar Lance Armstrong helpen. Hierdoor bleef Lance op het podium. Of dit door Bruyneel is ingefluisterd zullen we nooit weten.

Volgend jaar start de Tour in Nederland. Daar wordt de 1e etappe gereden. Een tijdrit over 9 kilometer door het centrum van Rotterdam. Voor de tweede etappe vertrekt het peloton vanuit Rotterdam richting Belgiƫ. Lance Armstrong komt dan wederom naar de Tour met zijn nieuwe ploeg Radioshack. Het is al zeker dat Contador niet in deze ploeg zal rijden want hij wil het kopmanschap voor de volle 100%.

Het is weer een jaar wachten maar dat heb ik er graag voor over. Ik heb er weer van genoten en kijk uit naar volgend jaar.

Groet, Bastiaan

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen