Home

Damloop 2008 parcours

Afgelopen zondag 21 september stond er weer een geweldige sportieve uitdaging op het programma. Ik heb me begin april namelijk ingeschreven voor de Dam tot Damloop . Vorig jaar kon ik de Damloop helaas niet lopen omdat we toen net ons nieuwe huisje kregen. Dit jaar goed voorbereid en geen blesures. Mijn vorige tijd uit 2005 moest ik natuurlijk kunnen verbeteren. Het was destijds mijn eerste officiele loopwedstrijd. Toen liep ik de 10 Engelse mijl in 1:45:38 wat op een gemiddelde van 9.1 KM per uur neerkomt.

Bastiaan Damloop 2008

Zondag was het weer goed. Niet al te heet, beetje bewolking maar wel droog. Perfecte omstandigheden om te lopen. Ik startte in vak 10 om 14:55 uur vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam. In het begin kan je lastig je eigen tempo lopen omdat je in de IJ-tunnel nou eenmaal niet heel veel ruimte hebt. Daarna gaat het beter. Toch blijft het lastig om in te schatten hoe je je per kilometer voelt. De eerste 10 kilomter doe ik dan ook bewust rustig aan.

Damloop 2008 Bastiaan

Na 12 kilometer denk ik nog wat energie over te hebben en weet er op miraculeuze wijze nog een versnelling uit te persen. Dit komt mij toch zwaarder te staan dan ik in het begin vermoed. Na 14 kilometer komt de bekende man met de hamer en val ik voor mijn gevoel helemaal stil. Het lijkt wel een eeuwigheid te duren voordat ik het bord met 15 kilometer zie... Langs de laatste kilometer is veel publiek dus dat gaat nog wel. De foto's die gemaakt zijn door de organisatie zijn wat mij betreft tekenend voor de hele loop. Ik heb het best zwaar gehad maar ik heb hem uitgelopen. Niet geheel onbelangrijk: Ik heb mijn tijd ook nog eens met 6,5 minuut verbeterd. Yessss. Doel bereikt. Uiteindelijk finish ik in een tijd van 1:39:10 wat een gemiddelde van 9,7 KM is.

Damloop 2008 Bastiaan

Damloop 2008 Bastiaan

Bastiaan met medaille

Tot slot nog een mooi grafiekje van mijn prestatie:

Damloop 2008 Bastiaan

Wie weet loop ik er volgend jaar weer 6,5 minuut minder over... ik teken er voor!

Groet, Bastiaan

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets

Onlangs gelezen