Home

Lakes Hilversum

Als kado voor de verjaardag van m'n moeder en schoonmoeder die allebei in de maand juni jarig zijn kregen ze van Dick, Joyce en mij een etentje bij Michelin ster restaurant Lakes in Hilversum. We wilde dit al voor de vakantie plannen maar dat kwam er niet van. Ondanks de kredietcrisis zit dit restaurant in het weekend aardig vol. Reserveren in de week voordat je wilt gaan is dus geen optie. Vervolgens gingen we dus allemaal op vakantie en werd het weer uitgesteld. Ongeveer een maand geleden gereserveerd en afgelopen zaterdag 31 oktober was het dan zo ver. Uit eten bij Lakes. Tja, wat moet je ervan verwachten? Krijg je alleen hele kleine hapjes of zit er iets meer inhoud in de gerechten.
Zoals je dat dan doet naar een chic restarant, je gaat met de taxi of laat je wegbrengen. Nee hoor, wij niet. Wij gingen met de bus vanuit het station in Hilversum richting Kerkelanden. Uitgestapt op de Zeverijnstraat en de rest gelopen. Hahaha... zo zullen niet veel mesen daar zijn aangekomen!

Gaillard wijn
Als we binnenkomen rond 19:00 uur zijn er al een aantal gasten in het restaurant aanwezig maar het zit nog niet vol. Later op de avond zit het helemaal vol zoals het vroegtijdig reserveren natuurlijk al doet vermoeden. We nemen plaats aan een ronde tafel centraal in het restaurant. Na als aperatief een kir royale te hebben gedronken gaan we ons verdiepen in de kaart. Een tijdje later besluiten we om het vier gangen menu te nemen met een fles rode en witte huiswijn. Bij het hoofdgerecht dat bestaat uit hert nemen we een fles Gaillard wijn. Toevallig hebben ze die op de wijnkaart staan dus dat komt goed uit. De bediening is erg goed en zijn echt ontzettend aardig. Het eten is heerlijk. We mogen ons gelukkig prijzen dat we zulke dingen kunnen doen. Het fijne is dat we ons dat ook wel degenlijk beseffen en dat maakt zo'n avond extra mooi. De gerechten zijn allemaal precies goed. Niet te klein zoals je vaak hoort. De wijn laat zich ook goed smaken, zelfs zo goed dat Dick een tweede fles Gaillard wijn bestelt. Fantastisch. Wat een geweldige avond. Het kado is geslaagd en de moeders zijn blij. En ach... wij vonden het ook niet vervelend.

Maple Leaf Cross

Dat zo'n gezellige avond je niet in de spreekwoordelijke koude kleren gaat zitten bleek de dag erna wel. Net als vorig jaar heb ik met samen met Ronald ingeschreven voor de Maple Leaf Cross bij Anna's Hoeve. Thijs leek het ook wel aardig om eens een wedstrijd mee te lopen als is het niet zijn hobby. De cross is op zondag 1 november en die begint niet helemaal fris voor mij. Na een advil en een half uur dobberen in bad voel ik me beter maar helaas niet herboren! Niet zeuren denk ik nog, het is maar negen kilometer. Dat moet lukken of ik nou helder ben of niet.

Maple Leaf Cross

De start is om 14:00 uur en wij zijn ruim een uur van te voren aanwezig. Het voorspelde rotweer hebben we nog niet gezien. Dat scheelt weer straks onderweg. Voordat we ons weer gingen verzetten tegen het mulle zand en de bergjes daar had ik de tijden van het jaar ervoor er eens bijgepakt. Die zagen er zo uit:

Ronald: 47:40 - KM/UUR: 11,33
Bastiaan 50:15 - KM/UUR: 10,62

Aangezien ik mijn tijd met de City run in Hilversum en de Damloop zo had verbeterd had ik ook wel gedacht om hier een mooie tijd neer te zetten. Niet is minder waar helaas. Na de start kan ik de eerste twee kilometer prima meelopen en loop ik zelfs een stuk vooraan. Daarna val ik heel snel terug. Ik krijg de snelheid er niet in en verlies Ronald en Thijs uit het oog. Ik valt terug op een tempo van een jaar geleden. Dit is echt flink balen. Mijn eerste off day in mijn hardloop carrière.

Voor de volledigheid zal ik de tijden hieronder neerzetten:

Matthijs: 44:35 - KM/UUR: 12,11
Ronald: 44:40 - KM/UUR: 12,09
Bastiaan: 52:22 - KM/UUR: 10,31

Bij de finish wordt er weer gefilmd, net als vorig jaar. Hier zijn mijn beelden... en nee... ze zijn niet vertraagd afgespeeld:

Deze loop zet ik volgend jaar weer op het programma. Mijn tijd moet echt te verbeteren zijn. Ik wil ook onder die 50 minuten komen en dat moet me ook 100% zeker kunnen lukken.

Hier nog een laatste foto met Ronald en Thijs:

Maple Leaf Cross 2009

Groet, Bastiaan

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tweets